Borító

Ha mi készítjük

Ha nem nyomdakész PDF-eket küldesz, hanem tőlünk kéred a szerkesztést, a borítóhoz küldj egy képet, az elrendezést bízd a grafikusunkra. A csomagok részeként elkészíti, ha olyan képet küldesz, aminek megfelelő a felbontása, azaz legalább 4 megapixel, és ha nem kell rajta semmit se retusálni. Ahol a képbe bele kell nyúlni (pl. hogy tüntessük el a macskát, és a konnektort) az mind egyedi árazásos dolog. Ha pofonegyszerű dolognak tartod azt a javítást, akkor jobban jársz, ha megcsinálod magad.

Érdemes egy rövid ajánlót tenni a könyv hátuljára, ez lehet egy idézet vagy egy kifejezetten ide írt fülszöveg. Kb. 500 karakter fér a könyv hátoldalára, és abban tényleg fel kell kelteni az olvasók érdeklődését, mert különben nem olvassa el senki. Megkérhetsz egy barátot, vagy szaktekintélyt, hogy írjon oda ajánlót, de a legtöbbször a szerző maga foglalja össze, mit tartalmaz a könyv, milyen élményhez juthat az olvasó.

Egyedi, de nagyon jófej árakon kérhetsz nagyon egyedi dolgokat is a borítóra. Ha nem találsz megfelelő képet, vagy ha épp semmi ötleted nincs, vagy ha nagyon konkrétan megálmodtad, csak nincs, aki megvalósítsa. Mondd el, mi van a fejedben, kérj tőlünk ajánlatot egyedi borítóra!

Ha te készíted

Mikor megfelelő a borító pdf állomány?

Egyedi méret esetén egyedileg küldjük a paramétereket, ám ha [standard] és [elegant] formátumaink közül választottál (PrintOnDemand gyártás esetén csak ezek közül választhattál), ezekkel a paraméterekkel tudsz dolgozni, de ne feledd, hogy csak a tördelés után lehet mérethelyesre elkészíteni a borítót, hiszen a gerincméretet a tördelés utáni oldalszám határozza meg. Nyugi, segítünk! Sőt, isbn-hez vonalkódot és undergroundkiadós logót is küldünk.

Ezt a részt csak szakembereknek javasoljuk olvasni:

[standard] A pdf magassága 214mm, szélessége 2*149mm+oldalszám*0,05mm+1mm. Ebben a méretben benne van körbe 5mm kifutó. Gerincfelirat a gerinc szélétől legalább 2mm-re legyen. 150 oldal alatti könyvön gerincfelirat nem lehet. Borítón minden feliratnak a vágásoktól legalább 5mm távolságra kell lennie. Nyitóbígelés a borítón gerinctől 7mm-re elöl és hátul 1mm széles. Szintén CMYK és szintén legörbézett, vagy beágyazott, és minimum 300dpi.

[elegant] A pdf magassága 209mm, szélessége 2*128+ oldalszám*0,057mm. Ebben a méretben benne van körbe 5mm kifutó. Gerincfelirat a gerinc szélétől legalább 2mm-re legyen. 150 oldal alatti könyvön gerincfelirat nem lehet. Borítón minden feliratnak a vágásoktól legalább 5mm távolságra kell lennie. Nyitóbígelés a borítón gerinctől 7mm-re elöl és hátul 1mm széles. Szintén CMYK és szintén legörbézett, vagy beágyazott, és minimum 300dpi.