Hogyan születik…

Álmodj meg minden részletet!

[fejezd be a műved]

Készítsd a kéziratod a tanácsaink szerint! Már készülőfélben lévő könyveddel is bátran megkereshetsz minket.

[küldd el nekünk a végleges kéziratod a szerkesztoseg@undergroundkiado.hu címre]

Beérkezés után megnézzük a kéziratod és beszélgetünk veled róla. Mondd el minden terved, vágyad, igyekszünk mindennek megfelelni. Általában e-mailen egyeztetünk a szerzőinkkel, de természetesen szívesen beszélgetünk személyesen is a kiadásról. A telefonos konzultációról e-mailben tudunk egyeztetni.

Ha minden körvonalazódott benned és bennünk is a közös munkánkról, kötünk egy szerződést. Az általad választott könyvkiadási szolgáltatásnak megfelelően küldjük el neked a szerződést és minden további tudnivalót. A munkálatok megkezdésének feltétele még a választott szolgáltatáshoz tartozó díj befizetése, mellyel hozzájárulsz a választott szolgáltatás költségeihez. Miért kínáljuk kedvezményesen a szükséges munkálatokat? Célunk, hogy ne maradjon egy kézirat sem a fiókban és minden elérhetővé válhasson, hiszen minden írás értékes. Missziónknak tartjuk, hogy ezt a folyamatot segítsük.

[a könyved kézzel fogható]

Ha anyagleadásnál nyomdakész pdf-fel érkeztél, elkészítjük belőle a nyomdai kilövést, majd mutatunk belőle egy mintapéldányt (a nyomdai világban ez a proof). Ennek a leggyorsabb az átfutási ideje, így lesz a leggyorsabban a kezedben kézzel foghatóan könyv a kéziratodból, a végleges pdf elküldése után egy héttel (postázás esetén számolj hozzá pár napot). Ha a tördelést és a borítótervezést ránk bízod, ez az idő 6 héttel nő.

A példányod mellé csatolunk egy elfogadó nyilatkozatot, ennek aláírásával és visszaküldésével kerül terjesztésbe a könyved. Csak ezt a nyilatkozatot kell visszaküldened, a könyv legelső példánya a tiéd! (Ha valamiért nem szeretnéd, hogy terjesztésbe kerüljön, erre is lehetőség van. Például az ajándékba készített könyvek tipikusan ilyenek.)

A példány átnézésekor, ha szükségesnek érzed, még kérhetsz módosítást is rajta, ám ezt csak külön díj ellenében tudjuk vállalni, így javasoljuk, hogy anyagküldés előtt nézd át többször, hogy hozzánk már a végleges anyagok kerüljenek. Ez esetben mutatunk egy újabb példányt a változtatásokkal (a gyorsaság kedvéért ezt a második kört küldhetjük digitális megtekintésként is).

Ha a nagypéldányos nyomtatást választottad, a terjesztés megkezdéséhez legyártjuk számodra a kért mennyiséget, ezek a könyvek mind a tieid lesznek. A könyved bizományosi rendszerben értékesítjük a saját webshopunkon, a Könyvtárellátónál, a Líránál és a Bookline-Libri online felületein. Az eladott példányok után az általad meghatározott átadási ár jár neked.

Ha a POD gyártási modellt választottad, a terjesztéshez szintén te szabod meg a könyv eladási árát, te viszont mindig gyártási áron juthatsz hozzá saját példányokhoz. Ezek (és csak ezek) a példányok ára terhel téged, melyeket magadnak kérsz. A könyved felkerül a saját webshopunkra és bekerül a Könyvtárellátó rendszerébe, példányokat rendelés beérkezésekor gyártunk le (ez a PrintOnDemand modell lényege). Az eladott példányok után az általad meghatározott fogyasztói árból levonjuk a gyártási árat, s az így fennmaradó rész mind a tiéd.

[szólj mindenkinek, hogy megjelent a könyved]

Tarts könyvbemutatót, készíts a könyvnek saját fészbuk oldalt, tegyél érte, hogy minél többekhez eljusson a hír. Legyél büszke a könyvedre, nem kis munkát tettél le az asztalra. Mi is azon leszünk, hogy mindenkihez eljuss, de a könyv utóéletének kulcsa te vagy. Nálad jobban nem ismeri senki a könyved, ezáltal a célközönséged. Ha elakadsz, ötletre van szükséged, szólj és segítünk!

A webshopunkon, a bolt@undergroundkiado.hu címen keresztül fogadjuk a könyvedre érkező rendeléseket, majd a vevő igényeire szabva eljuttatjuk hozzá a könyvedet – elintézünk mindent helyetted, te csak irányítsd hozzánk az érdeklődőket.

Ahogy fogy a könyved, úgy nő szerzői honoráriumod is.

Foglalj időpontot INGYENES telefonos konzultációra!Időpontfoglalás