gyík (GYakran Ismétlődő Kérdések)

Van pár kérdés, ami gyakran felmerül, azokat igyekszünk itt megválaszolni. Ha itt sem találod a benned felmerülő kérdésekre a választ, kérdezz bátran: szerkesztoseg@undergroundkiado.hu

Miket lehet kiadni velünk?

Csak rajtad múlik, hogy kiadod-e a regényed, a verseid, a gondolataidat, a blogod, a nagymamád szakácskönyvét, a gyermeked élettörténetét, a kézzel írt naplódat, szakdolgozatod, doktori disszertációd, a sportegyesületed évkönyvét, a szakmai folyóiratod, a rendszeresen megjelenő képregény-újságod, a legtutibb horgász tippjeid, a nagypapád háborús emlékeit, a portfóliódat, az általad írt tankönyvet vagy feladatgyűjteményt, a falud történetét, az útikönyvedet, az esti imáid, a családfádat, a memoárodat, az iskolaújságot, az egyetemed évkönyvét, a kamarai tagok névjegyzékét, konferenciakötetet, a gyermekednek írt mesekönyved, az általad szerzett zenék kottáit, legsikeresebb szabásmintáid, a kedvenc Shakespeare szonettjeid a saját illusztrációiddal, a vérnyomásmérésed eredményeit táblázatban, az adóbevallásod ősmagyar rovásírással, vagy bármit, ami eszünkbe sem jutott.

Hogyan lehetséges ez?

A nyomdaiparban az elmúlt pár évben lezajlott egy csendes forradalom. Ez lehetővé teszi, hogy a korábbi módszer hatalmas példányszámai és költséges beindítása ne legyen a könyvkiadás sokszázéves terhe. A jelenhez illeszkedő, rugalmas, kényelmesen előkészített munkák kiváló minőségű könyvvé alakítása ma már technológiailag megoldott úgy is, hogy nem többezer példányt kell legyártani. Ezt használjuk ki, nálunk a nagypéldányos gyártás bizományosi terjesztéssel ötvözve már 50 példánytól elérhető, PrintOnDemand gyártási modellben pedig egyesével gyártjuk a könyveket, ez esetben csak akkor gyártunk, amikor szükség van rá. Nomeg persze azt használjuk ki, hogy számítógépen írni, vagy emailen rendelni ma már nem ördögtől való dolog. Ilyen egyszerű.

Lehet, hogy ISBN száma is legyen a könyvemnek?

Lehet. Sőt lesz, ha nem zárt körben terjesztett könyv. Tehát ha csak ajándékba szánod, vagy emlékbe a családnak, vagy csak egy szűk körnek szól, és emiatt nem fogjuk terjeszteni, akkor nem lesz.

Ha itt adom ki a könyvem, az milyen korlátozásokat jelent?

Két évig csak velünk gyártathatod.

Magánkiadásban már megjelent, de elfogyott. Ki lehet megint adni?

Persze. Küldd el nekünk digitális formában, mintha most adnád ki, és élvezd, hogy most nincs vele semmi dolgod!

Zártkörben terjesztett könyvet szeretnék. Megoldható?

Persze, csak szólj. Olyan családi vonatkozású könyveket is adunk ki, amit nem szélesebb körnek szánnak, vagy céges szakanyagokat, amiket szigorúan bizalmasan kell kezelni, valamint jelentős tandíjú szaktanfolyamok könyveit, amiket nem akarnak bárki számára elérhetővé tenni. A könyveink mintegy fele ilyen. Ezeket nem is lehet a weben megtalálni.

A gyakorlatban ez úgy szokott történni, hogy minden ugyanúgy megy, mint a hagyományos könyvkiadásnál, csak éppen a végén nem tesszük fel a honlapunkra, és kizárólag csak neked adjuk el a könyvedet. Te persze korlátlanul utánrendelheted, eladhatod, adhatod ajándékba, vagy bármit tehetsz vele.

Ha szívesen foglalkozol a terjesztéssel egyedül, akkor is választhatod ezt a megoldást.

Foglalj időpontot INGYENES telefonos konzultációra!Időpontfoglalás