Szerzőnek jár

Nálunk te döntöd el, hogy mennyi legyen egy eladott példány a szerzői nyereséged, ezek a következőképp alakulnak a kétféle terjesztési módunknál:

[nagypéldányos]

Nagypéldányos gyártási modell esetében a legyártott könyveket bizományosi rendszerben értékesítjük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az általad kért példányszámot elkészítjük (ezek mind a te példányaid), majd szállítólevélen rögzítjük, hogy hány példányt hagytál nálunk és azt, hogy mennyi legyen a könyv fogyasztói ára. Ezzel az általad meghatározott fogyasztói árral kerül be terjesztői partnereinkhez a könyved. A fogyasztói árat úgy kalkuláld ki, hogy a terjesztői partnerek saját jutaléka a fogyasztói ár 50%-a, viszont az olvasók felé saját akciókat is hirdetnek (ezt a saját jutalékukból adják), ahogy mi is, a saját webshopunkon is állandó nagy kedvezménnyel tesszük elérhetővé a könyved. A terjesztői partnerek magas jutaléka miatt az általad meghatározott fogyasztói ár 38%-át tudjuk neked elszámolni az értékesítésre került példányok után. Ez lesz a te átadási árad felénk, ezt fizetjük ki neked 10.000Ft elérésénél adóelőleg levonásával vagy számla ellenében, illetve felhasználhatod nálunk új könyv kiadására vagy vásárlásra.

Egy példa az átadási árad kiszámolásához:

Fogyasztói ár: 3000Ft
Bookline olvasók felé nyújtott kedvezményével (-15%): 2550Ft
Saját webshopunkon állandó olvasók felé nyújtott kedvezménnyel (-38%): 1860Ft
Átadási ár: 1140Ft (azaz ilyen számoknál, ennyit kapsz minden eladott példány után)

Ne feledd, nagypéldányos gyártási modellnél egy példány gyártási ára listaárainknál jóval alacsonyabb, és sok érdeklődő közvetlenül tőled szeretné beszerezni a könyvet (így egyből dedikálhatod), ha a nagypéldányos gyártást választod, nem elhanyagolható az így eladott könyvek mennyisége, mely szintén plusz bevételt jelent neked.

[POD]

PrintOnDemand gyártási modell esetében te határozod meg a webshopunkra kerülő eladási árat. A szerzői nyereséged kiszámolásához nagyon egyszerű a képlet: eladási árból vond ki az oldalszám alapján meghatározott gyártási árat, s megkapod a példányonként neked járó összeget. Te mindig gyártási áron juthatsz hozzá a megvásárolt példányaidhoz, értelemszerűen ezek után a példányok után nem számolunk el neked nyereséget. Az eladási áron értékesített példányaid után fizetünk neked nyereséget 10.000Ft elérésénél adóelőleg levonásával vagy számla ellenében, illetve felhasználhatod nálunk új könyv kiadására vagy vásárlásra.

Példák a nyereséged kiszámolásához:

 1. Eladási ár: 3000Ft
  A könyved gyártási ára: 2200Ft
  Nyereséged: 800Ft (azaz ilyen számoknál, ennyit kapsz minden eladott példány után)
 1. Eladási ár: 3000Ft
  A könyved gyártási ára: 2700Ft
  Nyereséged: 300Ft (azaz ilyen számoknál, ennyit kapsz minden eladott példány után)
 1. Eladási ár: 2700Ft
  A könyved gyártási ára: 2700Ft
  Nyereséged: 0Ft (azaz ilyen számoknál nem képződik nyereséged, ám az olvasó ekkor jut a legolcsóbban a könyvedhez, ezeket hívjuk zöldkönyveknek)

Egyenleged lekérdezéséhez küldj nekünk egy ímélt: mennyikonyvemfogyott@undergroundkiado.hu

Az eladott példányok után járó nyereséged és az ár, amennyiért az olvasók hozzájuthatnak a könyvedhez, szoros összefüggésben van, fontos kérdés, ha bizonytalan vagy, kérj tanácsot tőlünk! Sok tényezőt számításba lehet venni az ideális ár kialakításánál, szerzőnként, műfajonként eltérő, hogy mennyiért lenne jó árulni, milyen áron veszi még meg az olvasó. Az árakon (így a nyereségeden) a könyved terjesztésbe kerülése után csökkenthetsz, ehhez csak egy aláírt nyilatkozatot kell hozzánk eljuttatnod, hogy az adott dátumtól más árat alkalmazzunk.

Foglalj időpontot INGYENES telefonos konzultációra!Időpontfoglalás